10.07.2018

Nyhed

Bogudgivelse: Persondataforordningen – en håndbog for praktikere

I dag udkommer 2. udgave af den populære bog ”Persondataforordningen – en håndbog for praktikere” – en praktisk guide til, hvordan du sikrer overholdelse af de nye, skærpede regler.

Persondataforordningen, databeskyttelsesforordningen, GDPR  – kært barn har mange navne. Persondataforordningen trådte i kraft den 25. maj 2018, hvilket betyder, at alle organisationer, der indsamler, behandler og opbevarer personoplysninger, nu skal være i compliance med de nye regler for at undgå bøder.

Partner og advokat i NJORD Law Firm, Nis Peter Dall og advokat Jesper Langemark, der begge er førende specialister inden for persondataret i Danmark, har skrevet bogen ”Persondataforordningen – en håndbog for praktikere”. Med afsæt i deres erfaring og ekspertise inden for persondataret, har de ”oversat” persondataforordningen til et brugbart værktøj for private virksomheder og offentlige myndigheder til at sikre overholdelse af de nye regler.

Bogen er opdelt i to dele - en introduktion til forordningen og en speciel del, hvor udvalgte emner behandles nærmere, samt tjeklister og oversigter, der gør det nemt at danne sig et overblik over kravene i lovgivningen. I bogens specielle del redegøres der bl.a. for behandling af personoplysninger i forbindelse med virksomhedsoverdragelser, outsourcing, markedsføring, sociale medier, ansættelsesforhold og nye teknologier såsom cloud computing, internet of things, big data og droner.

”Den nye persondatalovgivning giver fortsat udfordringer for de fleste virksomheder. Derfor har det været vigtigt for os, at lave et opslagsværk, hvor indholdet af de nye regler og krav er beskrevet på et letforståeligt og tilgængeligt sprog.”

Nis Peter Dall, advokat og partner, NJORD Law Firm

> Læs mere og køb ”Persondataforordningen – en håndbog for praktikere” her

Seneste nyheder

Har du styr på din kryptering af e-mails fra 1. januar 2019?

Datatilsynet har oplyst, at alle arbejdsmails, der indeholder følsomme eller fortrolige personoplysninger, skal krypteres fra 1. januar 2019. Krypteringskravet er en praktisk minimumsstandard for sikkerhedskravet til behandling af personoplysninger som følge af GDPR. Det rammer især den private sektor, da offentlige myndigheder allerede er omfattet af et tilsvarende krav.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve

Få vores nyhedsbreve og modtag seneste juridisk nyt.

Tilmeld dig nu