Uudised

Miks ma peaks seoses GDPR’ga lepingud üle vaatama?

GDPR-i (isikuandmete kaitse üldmäärus) paanika on vallandanud uue vajaduse vaadata sõlmitavaid lepinguid selle pilguga, et ootamatult ei võetaks enda jaoks täiesti võõraste andmesubjektide suhtes kohustusi, mis ei võimalda enam oma põhitööga tegeleda. Andmetöötluslepingud sätestavad lepingupooltele mahukaid kohustusi, mis hõlmavad nõudeid ka töötajatele, seadmetele, süsteemidele, turvanõuetele, sertifikaatidele jne.

Keerukaid isikuandmete töötlemise, kaitsmise ja vastutusega seotud kohustusi võib leida ka täiesti tavalisest teenuse osutamise lepingust. Lepingupool arvab, et osutab oma tavapärase majandus- ja kutsetegevuse raames teenust aga tegelikult on saanud endale kohustuse, millega vastutab lepingupartneri klientide isikuandmete töötlemise ja kaitsmise reeglite rikkumise eest. Uue andmekaitse määrusega kaasneb igale organisatsioonile palju kohustusi. Isikuandmete kaitsega soetud lepingulisi kohustusi ei saa täita, kui puudub selge ülevaade, millised kohustused lepingus sätestatud on. Kohustuste rikkumine (mittetäitmine, puudulik või hilinenud täitmine) toob endaga kaasa nii lepingust kui ka seadusest tulenevate õiguskaitse vahendite kasutamise rikkuja vastu (trahvid, leppetrahvid, kahju hüvitamine, lepingu erakorraline lõpetamine, hinna alandamine jne). Seda on võimalik vältida asjakohase lepingu analüüsiga ning lepingupartneriga läbi rääkides.   Seega soovitame olemasolevad lepingud isikuandmete kaitse määruse valguses üle vaadata.

Kui soovid andmekaitse kohta lähemat infot, võta meiega ühendust!

Soovid rohkem infot?
Cyberattack

7 näpunäidet ettevõtjale küberturvalisuse tagamiseks

Mida saavad tööandjad teha, et kaitsta oma ettevõtteid küberrünnakute eest?

Mida saavad tööandjad teha, et kaitsta oma ettevõtteid küberrünnakute eest?

data analysis

Kindlustusandjad teavad sinust jätkuvalt rohkem kui sa ise

küberkurjategija

Küberriskide kindlustamine – kas tasub ära?

Data protection

Kaitse oma klienti, töötajat ja ennast – õpeta töötajatele andmekaitset

Creative industry

Loomeettevõtted: õiguslikud aspektid pandeemiast räsitud majanduskeskkonnas

Tasuta rakendus võib kalliks maksma minna

Andmekaitse ei välista töötajate ja klientide elu ja tervise kaitset

Andmekaitse ei välista töötajate ja klientide elu ja tervise kaitset

Kas tehisintellekt saab olla kooskõlas GDPR nõuetega?

Kas tehisintellekt saab olla kooskõlas GDPR nõuetega?

Puudulik küberhügieen läheb kalliks maksma

Puudulik küberhügieen läheb kalliks maksma

Google´i ja Facebooki online-turunduse tööriistad – kuidas neid edukalt kasutada?

Общий регламент по защите данных (GDPR) может привести к возникновению ряда проблем в связи с блокчейном

JORD Estonia: How to protect personal data in health care institutions?

Kuidas kaitsta isikuandmeid tervishoiuasutuses?

Kas isikuandmete töötlemisel igaühe huvi tähendab õigustatud huvi?

Kuidas reguleerida andmete kaitse kaugtöö puhul?

Kas tark maja võib olla „tagauks“ sinu isikuandmete juurde?

Tehnilised lahendused GDPR nõuete täitmisel

Üldise andmekaitse määrusega (GDPR) kaasnevad plokiahela väljakutsed

#GDPR – tähelepanu, valmis olla, läks!

Kaustas olevad reeglid ja juhendid ei kaitse isikuandmeid!

ABC teadmised küberhügieenist nii ema, isa kui ülemuse seisukohalt

Miks ma peaks seoses GDPR’ga lepingud üle vaatama?

Andmed on kallis vara – kas hoiad neid turvaliselt?

Kolm põhjust miks me vajame nii karme andmekaitse reegleid

Mis on GDPR ja kuidas see Sind mõjutab?

Eesti Andmekaitse Inspektsioon soovitab määruseks varakult valmistuda

Soovid saada õigusuudiseid?
Aitame teil leida parima lahenduse